2018 de yayınlanan bir bilimsel araştırma sonucuna göre içme sularına eklenen flor üzerinden alınan fazla miktarda Flor’ün tiroid fonksiyonlarını etkilediği ve Hipotiroid’le bağlantısı olduğu (yani neden olabildiği) sonucuna varılmış. @drruscio Bu konudaki sistematik inceleme raporunda ayrıca florün diş ve İskeletsel florozis hastalığı üzerinde de etkili olduğu görülmüş. Flor tiroid için yaşamsal olan iyotun tiroide geçişini engelleyerek etki etmektedir. Florün diğer kaynaklarından bazıları işlenmiş yiyecekler ve içecekler, siyah cay, teflon tavalar, konserveler, takviyeler/supplements, ilaclar ve tarım zirai ilaçlardır.
Önerilerin başında da içme sularının filtrelenmesi ve sağlıklı beslenmeye odaklanmak geliyor. Buna sanıyorum bir de dental uygulamalar kapsamında aldığımız flor da eklenmeli. En başta da hergün dişlerimizi fırçaladığımız flor içeren diş macunları var. Bir de diş temizliğnde yapılan uygulama ki ben artık “flor istemiyorum” diye belirtiyorum. Bu konunun asıl uzmanı, bilgi ve araştırmalarına cok güvendiğim sevgili arkadaşım ve fonksiyonel diş hekimi @tduymaz bizi daha çok aydınlatırsa ne güzel olur ! 🙏☺️
Uzun lafın kısası Flor kimyasalına maruz kalmak Hipotiroid nedenlerinden birisi. Ne mi yapmalı ? Öncelikle içme sularını flor filtresi olan bir sistem ile filtelemeli. Bendeniz de birkaç gün önce evimize ‘reverse osmosis su filtreleme sistemi’ takılmasından çocuklar gibi mesudum 😍🤩 Duşta da uzun bir süredir duş başlığı filtresi (brita) kullanıyorum. Daha önce içme suyumu tezgah üzeri etkili bir sürahi filtreleme sistemi olan ‘Clearly Filtered’ ile @clearly_filteredyapıyordum ama musluk çok daha prafik ve kullanışlı doğrusu.
İçme sularındaki flor etkisinin azaltılması için yüksek doz iyot kullanımı önerilebiliyor!!! 😱Tiroid sağlığı için İyot düzeylerinin optimum olduğundan emin olmalıyız. Ancak söz konusu Hashimoto olunca fazla iyot da olumsuz sonuçlar doğuruyor…!! O yüzden dikkatli ve temkinli olmakta fayda var gibi…!
KAYNAK
https://drruscio.com/fluoride-water-linked-hypothyroidism/
Bir cevap yazın